Hvad er en Dehydrator ?

Tomater tørret i DehydratorMed en Dehydrator kan du tørre frugt og grøntsager. En Dehydrator trækker fugten ud af frugt og grønt ved skånsomt at varme dem ved lav temperatur, samtidig med at de ventileres, se illustrationen nedenfor.
På denne måde kan man lave de lækreste sunde snacks, hvor både enzymer og vitaminer er bevaret.
En Dehydrator kan også anvendes til at lave ‘Beef Jerky’ – altså tørrede kødstrimler af magert kød.

DehydratorEn Dehydrator er meget enkel at arbejde med, man skærer blot frugten eller grøntsagerne ud i passende skiver og lægger den på bakkerne i Dehydratoren. De fleste maskiner er udstyret med en timer og termostat til præcis temperaturstyring.

Excalibur Dehydrator, 5 bakker

Den amerikanske producent Excalibur, har fremstillet dehydrators i mere end 30 år og betragtes som førende på markedet. Excalibur laver flere forskellige modeller, en af dem er udstyret med 5 store bakker med et samlet areal på omkring 3/4 kvadratmeter, så der er rigeligt plads at arbejde med.

Dehydratoren fra Excalibur er udstyret med en stor ventilator, en timer på op til 26 timer og har en justerbar termostat, hvor temperaturen kan indstillet i intervallet 29-62 grader Celsius.

Der findes flere forskellige mærker af dehydrators på markedet, men de superlækre maskiner fra Amerikanske Excalibur udmærker sig af flere forskellige årsager.

  • De har placeret motoren på siden af maskinen og ikke i bunden, hvilket udelukker risikoen for problemer med væske fra saftige frugter, som drypper ned i motoren og forårsager kortslutning.
  • Excalibur er designet med løse tørrebakker, som nemt kan fjernes, hvis der er behov for mere plads til volumiøse frugter og grønt. Dette kan være et problem på den mere kompakte type dehydrators, som består af runde bakker, der stables ovenpå hinanden.

Herudover er produkterne fra Excalibur bare fremstillet i en overlegen kvalitet, som holder år efter år.

Du kan finde Excalibur Dehydrator på den danske webshop DomoTech.dk. Priserne på en maskine med indbygget timer og termostat starter ved omkring kr. 2.500,-.

The Dehydrator BibleHar du brug for en inspirerende bog om mulighederne med en Dehydrator, så prøv at kigge nærmere på ‘The Dehydrator Bible‘, hvor du finder mere end 400 opskrifter. Bogen kan du købe hos Saxo.com.

 

 

 

Skriv et svar