Hvorfor er sellerijuice så populært ?

Selv hvis du ikke er med på trenden med juicing, eller hvis du ikke er glad for grøntsager, har du sandsynligvis alligevel hørt om sellerijuice. Fordi alle pludselig drikker det – også de kendte. Og de drikker det ikke bare; de sværger til det.

Men det er ikke noget nyt for selleri-apostlen nummer 1 Anthony William. Han begyndte at juice og tale om selleri for flere år siden og fortæller, hvorfor han betragter det som et mirakelmiddel, og hvordan han drikker det.

Ifølge Anthony Williams er “sellerijuice en af de mest kraftfulde og helbredende juices, du kan drikke. Omkring en halv liter frisk sellerijuice hver morgen på tom mave kan forvandle dit helbred og fordøjelsen på så lidt som en uge.”

Sundhedsmæssige fordele ved sellerijuice
Den primære årsag til, at sellerijuice er blevet så populært er dens mange sundhedsmæssige fordele. Det siges, at sellerijuice har en lang række effekter på kroppen. Dog er det vigtigt at pointere, at der stadig mangler videnskabelig research om sellerijuice og dens virkninger.

  1. Sellerijuice sænker kolesteroltallet. Selleri indeholder et phytokemikalie, der bliver kaldt 3-n-butylphthalid. Denne forbindelse siges at have en lipidsænkende virkning, hvilket reducerer det dårlige kolesterol – også kendt som LDL.
  2. Sellerijuice er antiinflammatorisk. Selleri indeholder polyacetylen, hvilket reducerer kroniske ledsmerter og leddegigt. Det lindrer ikke blot smerter i kroppen, men det menes også at berolige nerverne på grund af dets afslappende egenskaber.
  3. Sellerijuice sænker blodtrykket. Undersøgelser viser, at selleri hjælper med at sænke et for højt blodtryk. Det fungerer som et muskelafslappende middel, der forbedrer strømmen af calcium og kalium i kroppens celler, så blodkar får mulighed for nemmere at udvide og trække sig sammen igen.
  4. Sellerijuice er godt for leveren. Undersøgelser har vist, at selleri er med til at reducere fedtopbygningen i leveren. Næringsstoffer i selleri beskytter leveren ved at hjælpe den med at producere enzymer, der skyller fedt og toksiner ud.
  5. Sellerijuice hjælper fordøjelsen. Det siges, at sellerijuice øger cirkulationen i tarmene. Det er godt mod forstoppelse, oppustethed m.m.
  6. Sellerijuice bekæmper infektioner i kroppen. Forskning antyder, at selleri indeholder kraftige antiinflammatoriske egenskaber. De er med til at bekæmpe infektioner i kroppen, da de naturligt forbedrer immunsystemet.
  7. Sellerijuice er yderst nærende. Selleri indeholder masser af essentielle vitaminer og mineraler som for eksempel folsyre, kalium, vitamin B6, vitamin K og vitamin C. Luteolin kan også findes i selleri og siges at have egenskaber, der beskytter og heler huden indefra og ud, hvilket kan være godt for psoriasis og akne.

Sådan laver du sellerijuice i en slowjuicer
Når du skal lave sellerijuice, skal du gøre følgende:

1. Brug 1 bundt selleri, og skær selleristænglerne i stykker á 2 til 3 centimeter.
2. Vask dem i rent vand for at fjerne snavs.
3. Kør selleristænglerne gennem din slowjuicer.
4. Sellerijuicen er nu klar til at blive drukket.

Skal du juice selleri, er det en fordel med den helt rigtige slowjuicer. Det er nemlig ikke alle maskiner, der er i stand til at håndtere selleristængler. Sana 707 Slowjuicer er en ideel slowjuicer til selleri. Det er en relativt ny slowjuicer, som er utrolig alsidig med en lang række brugbare funktioner såsom et bredere rør og et tilbehørsprogram med en fin, grov og blank filtersi, så du uden problemer kan juice de mere krævende frugter og grøntsager såsom selleri, rødbeder, ingefær og endda hvedegræs.

På vores webshop DomoTech.dk kan du se et håndplukket udvalg af slowjuicere, som alle er velegnede til juicing af selleristængler – klik her for at se udvalget af slowjuicere til selleri på DomoTech.dk

Opskrift: Lav din egen sellerijuice
Ifølge selleri-apostlen Anthony William er det bedst at drikke sellerijuice uden at tilsætte andre ingredienser. Men det er ikke alle, der ønsker at drikke det rent. I stedet kan du vælge at tilføje ekstra ingredienser.

Sellerijuice med ingefær
Ingredienser:
– Et lille bundt selleri
– En halv agurk
– 1 stort æble
– En halv citron
– En smule ingefær

Instruktioner:
Skær alt ud i stykker, befri æblet for kernehus og kerner og kør det stille og roligt igennem din slowjuicer, drik den friskpressede juice med det samme.

 

Skriv et svar