Rengøring af din slowjuicer

Når du har brugt din slowjuicer i et stykke tid, så vil du opleve, at der sætter sig en brunlig belægning på indersiden af juicebowlen og på filtersien, som er svær at fjerne ved den almindelige rengøring efter brug.

Den brunlige belægning er aflejringer fra syren i den frugt og grønt, som du juicer, og den har som udgangspunkt kun kosmetisk betydning og påvirker ikke funktionaliteten af slowjuiceren.

Med tiden kan det dog udvikle sig til et problem, fordi det besværliggør den daglige rengøring, hvilket kan resultere i, at der sætter sig rester fra råvarerne, som udvikler bakterier – og det ønsker vi ikke i vores juice.

Heldigvis er hjælpen nær, du kan nemlig nemt fjerne belægningerne ved brug af en kombination af eddike, citron, almindelig rengøringsmiddel og bagepulver ! Rækkefølgen er dog ikke helt ligegyldig, så se videoen herunder, og læs beskrivelsen længere nede på siden, så er du godt hjulpet.

Her er en stepvis beskrivelse af, hvordan du rengør din slowjuicer:

  1. Start med afkalkning af delene
  2. Grundig afrensning med rengøringsmiddel
  3. Rengøring med børste og rindende vand
  4. Neutralisering med bagepulver

1. Start med afkalkning af delene

Du laver en opløsning af:
– 3 dele vand
– 1 del almindelig eddike
– 1-2 tsk. citronsaft

Du lægger juicebowlen, filtersien og øvrige dele i denne opløsning natten over. Husk at afmontere de forskellige silikonepakninger.

2. Grundig afrensning med rengøringsmiddel

Næste step består i en grundig rengøring af alle dele med et traditionelt rengøringsmiddel, det kan være opvaskemiddel eller mere effektivt et Ajax lignende produkt, som effektivt fjerner bakterier.

Her laver vi en opløsning af:
– 3 dele vand
– 1 del rengøringsmiddel

Her er det igen bedst at lade delene stå i blød i 10-12 timer.

3. Rengøring med børste og rindende vand

Så er delene klar til en grundig rengøring med rensebørsten under rindende vand. Vær opmærksom på at få fjernet alle rester.

4. Neutralisering med bagepulver

Sidste step i processen er at bruge bagepulver til at neutralisere eventuelle rester af rengøringsmidlet.

Her laver du en opløsning med:
– Rigelig mængde rent vand
– 1-2 spsk. bagepulver

Delene skal stå i blød i ca. 30 minutter

Herefter er der bare tilbage at skulle delene og montere silikonepakningerne igen, så har du en slowjucer, der er så god som ny.

Vi siger tak til vennerne fra EUjuicers for lån af illustrativ video og så kan vi lige nævne, at den lækre slowjuicer i videoen er en Sana 808 Slowjuicer, som du også finder på vores webshop DomoTech.dk.

 

 

 

Skriv et svar