Import af BlendTec fra USA

BlendTec til spotpris i USABlendTec producerer nogle af de bedste blendere, du kan finde. Af samme årsag er de ganske kostbare. I Danmark starter priserne på omkring kr. 4.200,- for en BlendTec HP3A Home Blender.

Hvis man imidlertid søger på ebay.com eller amazon.com, så finder man mange amerikanske forhandlere, som sælger dem til priser på USD 400-450. Det svarer til ca. kr. 2.500,- altså næsten halv pris af, hvad de koster herhjemme !

Derfor er det selvfølgelig fristende, at finde en forhandler der leverer til Europa, og bestille sig en amerikansk super blender til spotpris. Men der er lige et par forhold, som er gode at tage med i betragtning, inden du spontant kaster dig ud i et køb fra USA.

  • For det første, så er BlendTec’s maskiner hos amerikanske forhandlere beregnet til 110 volt og ikke 220 volt, som vi kører med i Europa.
  • Dette kan løses, ved at anskaffe anskaffe en såkaldt ’step-down’ konverter, som konverterer dansk 220 volt til 110 volt. Her skal man bare lige være opmærksom på, at BlendTec blenderen trækker omkring 1.500 W, og en konverter, der kan levere det niveau er både svær at finde og rigtig dyr.
  • Vær også opmærksom på, at produktgarantien kun gælder i USA. Så hvis du får problemer med blenderen, skal du sende den retur til den amerikanske forhandler for reklamation, det er bøvlet.
  • Endelig skal du være opmærksom på, at der findes en del ’refurbished’ modeller og kopivarer på nettet.

Hvis du stadig mener, at det er interessant, så skal du lave følgende lille regnestykke:

  • Pris for blenderen i USA,             kr.  2.500,-
  • Fragt til Danmark, anslået          kr.      250,-
  • 8% importtold                               kr.      220,-
  • 25% importmoms                         kr.      600,-
  • Importgebyr, PostDanmark        kr.      160,-
  • Pris i alt                                        kr. 3.730,-

En realistisk besparelse ligger således omkring kr. 500,- i forhold til et køb hos en autoriseret dansk forhandler. Men husk lige omkostningen til en konverter, som kan klare 1.500 W og den vil typisk være meget dyrere.

Har du stadig mod på at shoppe fra USA, så vil jeg anbefale dig at anvende ShopUSA, som også kan hjælpe dig med en leveringsadresse i USA, hvis forhandleren ikke sender til Europa. På ShopUSA’s hjemmeside kan du også kan checke regnestykket ovenfor i deres beregner.

Indlægget er åbent for kommentarer, og vi hører rigtigt gerne fra folk, som har erfaringer med import fra USA.

 

Skriv et svar