Inden du vælger din nye Saftpresser eller Juicer, er det relevant at overveje følgende:
- Hvor ofte vil du lave juice ?
- Hvor meget tid vil du bruge på at juice ?
- Hvilke typer juice vil du lave, frugt / grøntsager / hvedegræs / alle typer ?
- Hvor store stykker frugt og grøntsager, skal juiceren kunne tage ad gangen
- Hvilke sundhedsmæssige aspekter har du fokus på i forbindelse med juicing ?
- Brugervenlighed, rengøring, affald ?
Og husk, at jo lettere din juicer eller saftpresser er at bruge, jo oftere vil du bruge den, så lad være med at købe for ‘billigt’ og ende med en saftpresser, som er bøvlet i brug eller skuffer på anden måde, for så ender den bare sine dage bagest i køkkenskabet eller i Den Blå Avis.
Her på Slowjuiceren.dk er vi – ikke overraskende måske – generelt fortalere for saftpressere af typen Slowjuicer, i visse tilfælde kan det dog alligevel være relevant at overveje en Centrifugal Saftpresser:
- Hvis det er vigtigt at kunne juice store mængder hurtigt
- Hvis du primært juicer ting som æbler og gulerødder
- Hvis du ikke gider skære grøntsager og frugter ud først, stort påfyldningsrør
- Og det er OK, at juicen er lidt rigeligt oxideret, når den er klar
I så fald, så kan vi anbefale dig at kigge efter en god Centrifugal Juicer, hvor bl.a. Philips fremstiller nogle effektive maskiner fra omkring kr. 800,- og op.
Hvis dit fokus imidlertid er på kvaliteten af den færdige juice, så skal du være indstillet på at ofre lidt mere og kig efter de såkaldte Slowjuicers. En Slowjuicer udmærker sig ved, at arbejde med meget få omdrejninger i forhold til centrifugal saftpressere. Den kører normalt med omkring 65-75 omdrejninger i minuttet, hvor de fleste saftpressere af centrifugal typen arbejder med 12-14.000 omdrejninger !
De færre omdrejninger betyder, at saftpresse processen er langt mere skånsom for frugt og grøntsager. Der udvikles ikke så meget skum under processen og de næringsmæssige værdier i den færdige juice er væsentlig bedre.
Da der ikke sker samme iltning af saften som ved centrifugal processen, så juicen er meget mere ensartet og kan tåle at stå i køleskab op til 48 timer.
Rent teknisk, så arbejder en slowjuicer med en slags valse eller snegl udformet som en spiral, som kværner fibrene i frugt og grøntsager og maser dem ud gennem en ultrafin si, som skiller juice fra pulpen. Denne skånsomme bearbejdning betyder, at der bevares mange flere fibre, enzymer, vitaminer og mineraler i den færdige juice. Frugten og grøntsagerne udnyttes også væsentlig bedre end i en centrifugal juicer, hvilket resulterer i op til 20% mere juice og en pulp, som er meget mere tør.
Slowjuicers kan presse stort set alle frugter og grøntsager, men er også velegnet til urter, bladgrønt, som salat og spinat og hvedegræs og så kan du også bruge dem til at lave soja- eller mandelmælk.
Priserne på slowjuicere starter omkring kr. 2.500 og det er stort set umuligt at finde disse maskiner i almindelige butikker i Danmark. Til gengæld er der et par dedikerede webbutikker, hvor du kan finde et helt godt udvalg.
Blandt de bedste slowjuicere kan nævnes følgende modeller, klik på billederne for at læse mere om de enkelte modeller på vores webshop DomoTech.dk, som er har Danmarks største udvalg af slowjuicere:
De viste maskiner kan købes på den danske webshop DomoTech.dk, hvor du kan handle trygt under reglerne i den dansks forbrugerbeskyttelse.