VitaMix – Er den pengene værd ?

VitaMix TNC 5200 BlenderMange mener, at VitaMix fremstiller verdens bedste blender – Men kan en blender være kr. 5.000,- værd ? Og hvad er det der gør, at VitaMix blenderen hæver sig over alle andre blendere på markedet – Det får du svarene på lige her.

Når du vælger en High-end blender som VitaMix, så bliver kvaliteten af dine smoothies væsentlig bedre end på billigere blendere. Du vil opleve, at dine smoothies bliverer mere ensartede, cremede og flydende, da der er ikke rester af fibre og andre ingredienser, som ikke er blevet blendet ordentligt. En VitaMix findeler endda persille og toppene fra jordbær uden problemer.

En VitaMix blender yder ca. 2 HK, hvilket svarer til en mindre græsslåmaskine. Den er udstyret med en specialdesignet kniv, som pulveriserer ingredienserne ned til cellulært niveau. Det betyder, at der frigives mange flere vitaminer, næringsstoffer, mineraler og gavnlige plantestoffer, end du vil opleve med en billigere blender. Du får således det maksimale udbytte af maden.

En VitaMix blender kan også blende både isterninger, hårde nødder og kerner og alle andre typer fødevarer. Du kan endda lave suppe på blenderen, da kanden tåler kogende vand. Vi har hørt om VitaMix ejere, som laver varm suppe alene ved at udnytte friktionsvarmen fra kniven.

En VitaMix er ikke særlig elegant rent designmæssigt – Det er en stor og klodset maskine, med store drejekontakter, som fylder meget på køkkenbordet. Men netop her adskiller VitaMix sig også fra de billigere blendere, hvor fokus netop er på design frem for funktionalitet.
Vitamix knivEt godt eksempel er designet af selve kanden, hvor VitaMix’s lange erfaring kommer til udtryk – det kræver nemlig stor indsigt og erfaring at konstruere en blenderkande, som løser problemet med ‘kaviation’.
Kaviation er den luftlomme, der dannes rundt om kniven, når blenderen kører. Denne luftlomme forhindrer faktisk ingredienserne i at komme i kontakt med kniven, hvilket i sagens natur er et stort problem – så stort, at mange producenter af billigere blendere faktisk ikke har kunne løse det.
VitaMix har valgt at konstruere kanden med et helt specielt design, som modvirker kaviationen, og det er præcis den slags, som man betaler for, når man vælger en High-end blender som VitaMix.

Tidsbesparelsen; du kender rutinen med at blende- og stoppe gentagne gange for at få ingredienserne til at blive bare nogenlunde blendet igennem – det er irriterende og tager tid. Med en VitaMix blender har du den veldesignede kande og så meget kraft at gøre godt med, så alle ingredienserne blender helt perfekt uden, at du behøver stoppe maskinen for at presse stykker af frugt og grønt ned i kanden igen og igen.
VitaMix blenderen har ingen problemer med at blende selv større stykker frugt og grønt, så du behøver ikke skære tingene i småstykker først.

Næringsværdierne i en smoothie lavet på en VitaMix er også væsentligt bedre, end ud oplever ved de billigere udgaver. En blender nedbryder nemlig cellevæggene i ingredienserne, hvilket frigiver den maksimale mængde af næringsstoffer, antioxidanter og phyto-næringsstoffer, som du ikke kan få ved at tygge alene. En High-end blender som VitaMix gør dette job bedre end nogen anden blender på grund af den store kraft og det veldesignede knivsblad, så du ikke oplever de små bidder af salatblade eller andet grønt.

Et godt eksempel er den hårde kerne fra en ananas, som du normalt ville kassere, forde billigere blendere ikke kan klare den. Men en VitaMix blender pulveriserer den uden problemer, hvilket betyder, at du kan udnytte bromalinen i kernen, som virker stærkt anti-inflammaatorisk og forbedrer fordøjelsen.

Selv rengøringen er en fornøjelse – Du skyller lige kanden under rindende vand, og så hælder du en kop vand i kanden med en enkelt dråbe sulfo, og kører i i 10-12 sekunder, så er kanden rengjort og klar til nye opgaver. Du må aldrig sætte kanden i opvaskemaskinen, da de kraftige vaskemidler ødelægger kuglelejet i bunden af kanden.

Holdbarhed; VitaMix blenderne er fremstillet til at blive bruge meget. Af samme årsag ser man ofte VitaMix i professionelle køkkener. Det er en super velkonstrueret maskine, som gennem en årrække har bevist sit værd. I Danmark ydes der 7 års garanti på VitaMix, men hvis du passer godt på den, så kan den holde i mange år ud i fremtiden. Vi kender eksempler på maskiner, der kører fint på 15. sæson.

vitamix-logoVitaMix finder du som sædvanlig hos DomoTech.dk – Hvor vi har Danmarks mest tilfredse kunder.

 

Skriv et svar