Vertikal- eller Horizontal Slowjuicer – Hvad skal jeg vælge ?

Omega TWN32S Twin-gear SlowjuicerDu har besluttet dig for, at du skal have en Slowjuicer, men nu er du så i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en Vertikal Slowjuicer eller en Horizontal Slowjuicer ….

Det er ikke så mærkeligt, hvis du er i tvivl, for efterhånden findes der en hel del mærker og modeller på markedet, og det kan være svært at gennemskue de præcise forskelle. Her får du svaret på, præcis hvilken Slowjuicer der vil være den bedste til netop dit behov.

 

Vertikal- eller Horizontal Slowjuicer ?

Skal det være en Vertikal- (opretstående) eller en Horizontal (liggende) Slowjuicer ? Valget afhænger helt og holdent af, hvad du vil juice – så her får du en oversigt over, hvad de to typer egner sig bedst til:

  Vertikal Slowjuicer Horizontal Slowjuicer
Velegnet til: Det generelle og gennemsnitlige behov, klarer stort set alt frugt, grønt og rodfrugter. For dig, som godt vil gå lidt længere og prøve kræfter med  mere spændende råvarer som spinat, hvedegræs o.lign.. Horizontale slowjuicere udnytter generelt råvarerne en anelse bedre end de vertikale udgaver.
Du kan lave pesto, nøddesmør o.lign. på de fleste modeller.
Begrænsning: Har typisk lidt udfordring med lange fibre, som eksempelvis spinatblade, selleristængler.
Ikke god til hvedegræs.
Ingen begrænsninger. Kører alle typer frugt og grønt uden problemer også lange fibre.
Også velegnet til hvedegræs – især twin-gear modellerne.
Eksempel: Hurom – alle modeller
Omega – VRT og VSJ serien
Greenis – alle modeller
Kuvings – alle modeller
Sana Juicer – alle modeller
Omega – 8224/8226
Omega – J8227/8228
Omega – TWN32S
Hurom – Chef GH/DT
Angel Juicers – alle modeller

Opsummerende: Du skal vælge en Horizontal slowjuicer, hvis du gerne vil kunne juice alle typer af frugt, grønt og urter uden problemer med tilstopning og med en høj udnyttelsesgrad.

Horizontale slowjuicere regnes generelt for en smule mere effektive i deres udnyttelse, hvilket er specielt relevant, hvis du eksempelvis vil lave hvedegræs juice eller vil juice krydderurter eller bladgrønt, generelt får du bare mere juice ud af den samme mængde råvarer med en horizontal maskine.

Samtidig kan du lave pesto, nøddesmør og babymos på de fleste Horizontale slowjuicere, idet der ofte medfølger et blændfilter, hvilket gør dem til mere alsidige maskiner end de tilsvarende vertikale udgaver.

Angel Juicers er ‘kongen’ af slowjuicere med deres unikke dual-gear, men nu har Omega netop lanceret den helt nye Omega TWN32S, som har en identisk teknologi, men en pris på næsten halvdelen af en Angel Juicer.

Fordelen ved de opretstående Vertikale slowjuicere er til gengæld, at de fylder mindre på køkkenbordet og er lidt mere elegante i designet. Det er værd at notere sig forskellen på 1. og 2. generations maskinerne, hvilket du kan læse mere om længere nede i indlægget.

Generelt er rengøringen af de horizontale slowjuicere en anelse nemmere end de vertikale, men det er ikke den store forskel. Begge typer består af 4-5 dele, som let skylles under rindende vand – det er kun selve filtersien, som lige skal renses godt med den medfølgende børste, så der ikke sidder fiberrester og tørrer ind. Brug aldrig opvaskemaskine.

Valg af konkret mærke/model.

Hvis du har besluttet, at en Vertikal Slowjuicer er det rigtige til dit behov, så har du valget mellem følgende maskiner – ved at klikke på det lille link i modelbetegnelsen, kan du læse mere detaljeret om den enkelte model på vores webshop DomoTech.dk:

Producent: Modeller: Teknik:
Hurom HU-500
HU-700
HU-702
HF2
1. generations kværn
1. generations kværn
2. generations kværn
2. generations kværn
Omega Juicers VRT402
VSJ843
Sana 808
1. generations kværn
2. generations kværn
2. generations kværn
Kuvings Whole Slow Juicer 1. generations kværn

Du kan læse mere om forskellen på 1. og 2. generations kværnen her – men det er generelt vores anbefaling at vælge en slowjuicer med 2. generations kværn.

Er valget faldet på en Horizontal Slowjuicer, så kan du vælge mellem følgende maskiner – klik på linket for en fyldig produktbeskrivelse på DomoTech.dk:

Producent: Modeller: Teknik:
Omega Juicers J8227
J8228
TWN32S
Single-gear
Single-gear
Twin-gear
Hurom Chef GH/DT Single-gear
Sana Juicers 606
707
Single-gear
Single-gear
Angel Juicer 5500
7500
8500S
Twin-gear
Twin-gear
Twin-gear

Vi håber med denne oversigt at have skabt lidt overblik over de mange muligheder i slowjuicere – og husk at du er altid velkommen til at kontakte os på DomoTech.dk for en nærmere snak omkring mulighederne.

 

Skriv et svar