Modeloversigt – HUROM Slow Juicere

Her finder du en Modeloversigt over de forskellige HUROM Slow Juicere, som findes på markedet i Danmark.

Koreanske HUROM fremstiller nogle fantastiske juicere, som er karakteriseret ved, at de kører med meget lave omdrejninger og har en indbygget kværn, der kvaser grøntsagerne og frugten inden selve saftpresningen. Det er en relativt skånsom proces, som giver en væsentlig bedre juice end man opnår, ved at bruge de traditionelle centrifugal juicere, som ved meget høje omdrejninger og varmeudvikling oxiderer juicen, hvilket går ud over enzymer og vitaminer – det kan du iøvrigt læse mere om her.

HUROM har gennem de sidste par år sendt en række modeller på markedet, som alle bygger på præcis den samme teknologi, så i realiteten er det ganske små detaljer, der adskiller de enkelte modeller. Dog præsenterede Hurom i marts 2014 en helt ny model, som bygger på HU-700, men som kommer med et gennemgribende nydesignet kværnsystem. Læs mere om det længere nede i artiklen ….

Står du og vil anskaffe dig en HUROM Slow Juicer, så kan det være svært lige at få et overblik over, hvilken model man skal vælge, så vi har prøvet at lave en lille modeloversigt over forskellene og lighederne på de enkelte modeller.

Hurom HU-100
Dette er Huroms basismodel – Moderen til alle de øvrige, kan man sige. Den er udstyret med en kraftig, støjsvag induktionsmotor og kværn og filtersi i materialet GE Ultem, som er ekstremt holdbart.
Kværnen kører med 70-80 omdrejninger/minuttet og udnytter ingredienserne op til 30% bedre end de traditionelle centrifugal juicere.
Hurom HU-100 har mekanisk sikkerheds lukning og tre små kroge, som fastholder huset på kabinettet og et praktisk indbygget håndtag på ’ryggen’ af maskinen.

 

Hurom HU-400
Model HU-400 er opgraderet med en ny silikone pakning i bunden af huset, som sikrer mod utætheder. Samtidig har man valgt at erstatte det tre små kroge, som holder huset fast til kabinettet, med tre spor, som passer i fordybninger i bunden af huset. Fordelen ved dette er, at rengøringen er nemmere, da det kan være lidt svært at rengøre under krogene på model HU-100.
De to kander, som følger med juiceren er nu udformet således, at de kan stables indeni hinanden, hvilket sparer plads i køkkenskabet.
Hurom HU-400 har en magnetkontakt indbygget i hhv. låg og kabinet, som sikrer mod fejlbetjening, til gengæld har den ikke noget håndtag indbygget i kabinettet, som model HU-100 havde. Herudover er det præcis samme tekniske opbygning som HU-100.

Hurom HU-500 (HE-DBE04)
Med model HU-500 lancerer HUROM ’Juiceproppen’, som en reel nyhed. Denne prop gør det muligt at lukke juice-udløbet midlertidigt, således at juicen kører mere rundt inde i kværnen, hvilket – i hvert fald i teorien – giver en mere smagfuld juice. Dette er specielt en fordel, hvis man juicer bløde frugter, som eksempelvis bananer, der kan være lidt svære at få smagen ud af eller laver nøddemælk. Du kan se en demonstrationsvideo af juice-proppen på YouTube. Klik her for at se videoen på YouTube.

Selve opbygningen af huset og kværnen er ændret marginalt, det er dog stadig samme grundlæggende princip og kvalitet som på model HU-100 og HU-400, den eneste deciderede ændring er, at man har valgt at flytte det lille tandhjul, der kører i bunden af huset, væk fra juice-udløbet, hvilket medvirker til at reducere mængden af pulp i den færdige juice. HU-500 har som HU-400 en magnetkontakt, der forhindrer fejlbetjening, hvis maskinen ikke er korrekt sat sammen.

Endelig så leveres Hurom HU-500 med to filtersier, idet der udover den standard mæssige også følger en grov filtersi, med lidt større huller, hvilket er en fordel, når man juicer bløde frugter som eksempelvis melon, ananas og banan. Denne filtersi kan dog også købes som ekstra udstyr til de øvrige modeller.
HU-500 har fået to små gribehåndtag nederst på siden af kabinettet, så den er nem at flytte. Motor og anden teknologi er identisk med model HU-100 og HU-400.

Hurom HU-600 (HF-SBC06)
Model HU-600 er reelt en HU-500 i et mere eksklusivt kabinet, som er udført i børstet stål, hvor øvrige modeller har kabinet i gennemfarvet plast.
Ligesom HU-500, så har også HU-600 det forbedrede kværn system, hvor tandhjulet er flyttet væk fra juice udløbet og den nyudviklede juiceprop, med de muligheder, som det giver for at lave spændende juicer af bløde frugter eller nøddemælk.

Hurom HU-600 er udstyret med bedre isolering og derfor endnu mere støjfri en andre Hurom modeller. To indbyggede håndtag i bunden betyder, at maskinen er nem at flytte rundt med. Også HU-600 har magnetisk sikkerheds kontakt.

HUROM HU-600e (HG-SBE06)
HU-600eModel HG-SBE06 også kendt som Hurom HU-600e, eller HU-6oo’phi’ – er som den almindelige HU-600 udført i et lækkert kabinet i børstet stål. Den er en anelse mere slank i designet, men vigtigst af alt, så er den udstyret med den helt nye 3-gears motor.

De 3 gear reducerer motorens omdrejninger yderligere, således at kværnen kun kører med 42 omdrejninger i minuttet, hvor alle tidligere Hurom maskiner kører med 70-80 omdrejninger, da motoren her kun har 2 gear.
De lavere omdrejninger gør at maskinen er endnu mere støjsvag og effektivt tygger sig igennem frugt og grønt.

Herudover er maskinen teknisk set identisk med HU-500 og HU-600 – altså med alle de fine finesser som eksempelvis juice-prop.

Hurom HU-700 (HH-WBE06)
Model HU-700 blev lanceret i Danmark i september 2013. Grundlæggende er den identisk med model HU-600. Den er altså udstyret med juice-prop, og den store bowle, som indeholder op til 500 ml.

Hurom HU-700-hvid1Hurom HU-700 er Huroms første juicer, som er godkendt til kommerciel brug – altså i juicebarer o.lign., hvilket vidner om, hvilket kvalitet den er udført i.
HU-700 findes i sølvgrå (HH-DBE06) og hvid (HH-WBE06), og er udstyret med en smart gribehåndtag på ‘ryggen’, og er en anelse mere kompakt end tidligere modeller.
Du kan se hele sortimentet af Hurom Slow Juicere hos DomoTech.dk. Der ydes 5 års garanti på motor og 2 år på øvrige løsdele på samtlige modeller.

 

 

Hurom HU-700, 2nd Generation – The Boss (HH-DBE11)
I marts måned 2014 præsenterede Hurom en reel nyskabelse på markedet i form af en opgradering af den tidligere Hurom HU-700.

Hurom The Boss kværnsystem

 

 

 

Den opgraderede version – som også går under navnet ‘TheBoss’ eller Hurom ‘Elite’ hedder reelt HH-DBE11 og lanceres i første omgang i sølvgrå og metalrød (HH-EBE11) og byder på en række spændende detaljer:

  • Ny forbedret induktionsmotor, som roterer med blot 40 omdrejninger i minuttet
  • Helt nyudviklet kværnsystem, som eliminerer problemet med tilstopning
  • ‘Pulp-control’ funktion, hvor du med et lille håndtag kan regulere indholdet af fiber i din juice
  • Der medfølger både fin- og grov filtersi, samt støvlåg til juiceren og lufttæt låg til juicekanden

Hurom Pulp ControlHer kan du se et foto at den spændende ‘pulp-control’ skyder, som den nye model er forsynes med. Med den kan du nu selv regulere, hvor meget pulp- eller fiber, som du ønsker i din færdige juice.

Som sædvanlig kan du finde hele Huroms program på webshoppen DomoTech.dk.

 

Skriv et svar