Koldpresset Juice

Der bliver skrevet og talt en del om Koldpresset Juice i øjeblikket – Men hvad er koldpresset juice egentlig for en størrelse ?

bobscoldpressedFænomenet er stort i USA, men også i Frankrig sker der noget i øjeblikket. Bob’s Cold Press har fået en del opmærksomhed efter de har åbnet i Paris og også i Danmark er der fokus på sagen. Senest har Søren Pjedsted åbnet et par Unplugged Juicebarer, hvor overskriften netop er koldpresset juice.

Hos Bob’s Cold Press i Paris anvender de den hydrauliske presse proces, som kendes fra Norwalk juiceren. Her presses frugt og grønt under hydraulisk tryk til fantastisk juice, fordelen ved denne fremstillingsmetode er åbenlys – Der sker stort set ingen iltning og varmeudvikling under fremstillingen, hvilket betyder, at vitaminer, mineraler og enzymer bevares meget bedre i den færdige juice, end det er tilfældet ved den traditionelle centrifugal proces, hvor ‘friskpresset’ juice fremstilles ved at centrifugere råvarerne ved 12-15.000 omdrejninger i minuttet under høj varmeudvikling og kraftig iltning.

Denne måde at fremstille juice på kaldes koldpresning, og du kan nyde godt af samme tankegang med de nye Slow juicere, som er kommet på markedet det sidste års tid.

Hurom HU-500Slow Juicere er karakteriseret ved, at de kører med meget lave omdrejninger og kvaser og maser råvarerne gennem en speciel tragtformet filter-si.
Koreanske HUROM® fremstiller nogle helt fantastiske Slow Juicere, som stille og roligt presser juice i en kvalitet, som ligger niveauer over, hvad du er vant til fra din gamle centrifugal juicer. Med en Slow Juicer fra HUROM® kan du lave koldpresset juice derhjemme, hvor du i kraft af den skånsomme forarbejdning bevarer alle de gode vitaminer, mineraler og enzymer.

Du kan finde hele sortimentet af Hurom Slow Juicere på webshoppen DomoTech.dk.

Det er også nødvendigt lige at nævne den nye bog SAFTER af Søren Ejlersen og Umahro Cadogan, her finder du uvurderlig inspiration til at lave de mest fantastiske juicer og greenies. Denne bog er et must, hvis du mener noget seriøst med juicing – du kan købe den på Saxo.com, der som regel har en skarp pris.

 

 

Skriv et svar