Hvorfor drikke friskpresset juice ?

Her får du 3 gode grunde til, hvorfor du selv skal presse din juice:

1. Friskpresset juice – Et boost af næringsstoffer direkte i blodbanen.

Mentalt overskud med din egen friskpressede juiceMange af os har nedsat fordøjelse, hvilket reducerer kroppens evne til at optage næringsstoffer fra grøntsager og frugt. Friskpresset juice går direkte i blodbanen, og fungerer som et boost af næringsstoffer efter bare 15 minutter.

Desværre er den juice, som man finder i dagligvare-butikkerne næsten uden næringsstoffer på grund af pasteuriseringen, hvor juicen opvarmes til ca. 80 grader. Det betyder, at en væsentlig del af den rå safts vitaminer og enzymer ødelægges. Derfor bliver industrielt fremstillet juice normalt efterfølgende tilsat C-vitamin for at afbøde nogle af pasteuriseringens ulemper.

Presser du selv din juice, så er du helt ude over den problemstilling.

2. Du får mere frugt- og grønt og mere variation.

Mange af os spiser rutinemæssigt de samme grøntsager og frugter hver dag – andre får slet ikke spist noget ! Når du selv presser din juice, så er det den perfekte måde at få en større variation på – og det bliver meget lettere at få den anbefalede daglige mængde frugt og grønt.

Der er ubegrænsede muligheder for variation, du kan juice frugt- og grøntsager, som du normalt ikke bryder dig om at spise hele, men hvor smagen er fantastisk i en juice.

En anden fordel er, at du er 100% herre over, hvad der kommer i din juice. Du bør overveje udelukkende at anvende økologisk fremstillede råvarer, så undgår du eksempelvis rester af sprøjtegifte o.lign.

Bogen SAFTER af Søren Ejlersen & Umahro CadoganSavner du inspiration til at komme lidt ud af din komfort zone, når det kommer til valg af ingredienser, så skal du anskaffe dig bogen SAFTER. Her får du fantastisk inspiration til at anvende alle de fantastiske grøntsager og rodfrugter vi har tilgængelige.

 

 

 

 

3. Frisk juice byder på utrolige sundhedsmæssige fordele.

Hvis du regelmæssigt drikker friskpresset grøntsagsjuice, så vil efter kort tid opleve bedre fordøjelse, forbedret energiniveau, mere mentalt overskud og en generel følelse af velvære.

At lave sin egen friskpressede juice, behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt. I realiteten kan du klare dig fint med en lille manuel saftpresser. Men hvis du virkelig vil noget med saftpresningen, så bør du overveje at anskaffe dig en af de nye Slow-juicere, som nænsomt presser saften ud af frugt og grønt.

Slow juicerne kan sammenlignes med en gammeldags manuel saftpresser, hvor der blot er sat en motor på. De arbejder ved lave hastigheder (normalt omkring 70-80 i minuttet) og i modsætning til de mere almindelige Centrifugal juicere, så holder de varmeudviklingen på et minimum, så de gavnlige enzymer og næringsstoffer bevares. På den måde laver du den mest fantastiske koldpressede juice med minimalt skum og højt fiberindhold.

Tests fra Michelson Laboratories Inc., Korean Food Research Institute (KRFI) – Mellem en Slow-juicer og traditionel Centrifugal juicer – viser, at juice fremstillet på en Slow-juicer indeholder op til 42% mere C-vitamin, op til 60% mere vitamin A og resulterer i mellem 35 – 50% mere juice.

Slow-juicerne er stadig relativt nye på det danske marked, men der findes et par mærker, som er værd at kigge nærmere på; eksempelvis Hurom, Omega Juicers, Kuvings og Angel Juicers – Du kan se det komplette udvalg på den danske webshop DomoTech.dk.

 

Skriv et svar