Hvilken slowjuicer skal jeg vælge ?

En Slowjuicer er en langsomt roterende elektrisk saftpresser – som laver meget bedre juice end de traditionelle centrifugal juicere – Det vidste du godt, med du er i tvivl om, hvilken slowjuicer du skal vælge ?

Netop spørgsmålet: ‘Hvilken Slowjuicer skal jeg vælge‘ får vi rigtigt mange gange hver dag på webshoppen DomoTech.dk, så nu er tiden inde til et blogindlæg om emnet.

For et par år siden var det ret enkelt at vælge en Slowjuicer, der fandtes nemlig kun Hurom og Omega på markedet i Danmark. Men indenfor det sidste års tid er der kommet en del nye mærker i handelen og en hel del flere modeller, så valget er blevet noget mere kompliceret. Men nu er hjælpen på vej – læs indlægget og få svaret på, hvilken Slowjuicer der vil være den bedste til netop dit behov.

Hurom-HU-700 The Boss

Vertikal Slowjuicer fra Hurom

Horizontal Slowjuicer fra Omega

Horizontal Slowjuicer fra Omega

 

 

 

 

 

 

Vertikal- eller Horizontal Slowjuicer ?

Det første valg du skal træffe er, hvorvidt du skal have en Vertikal- (opretstående) eller en Horizontal (liggende) Slowjuicer. Valget afhænger helt og holdent af, hvad du vil juice.

Vertikal
Slowjuicer

Horizontal
Slowjuicer

Velegnet til: Det generelle og gennemsnitlige behov, klarer stort set alt frugt, grønt og rodfrugter. For dig, som godt vil gå lidt længere og prøve kræfter med  mere spændende råvarer som spinat, hvedegræs o.lign..
Horizontale slowjuicere udnytter generelt råvarerne en anelse bedre end de vertikale udgaver.
Du kan lave pesto, nøddesmør o.lign. på de fleste modeller.
Begrænsning: Har typisk lidt udfordring med lange fibre, som eksempelvis spinatblade, selleristængler.
Ikke god til hvedegræs.
Ingen begrænsninger. Kører alle typer frugt og grønt uden problemer også lange fibre.
Også velegnet til hvedegræs.
Eksempler: Hurom – alle modeller
Omega – VRT serien
Kuvings – alle modeller
Greenis – alle modeller
Sana Juicer – alle modeller
Omega – 8224/8226
Omega – J8227/8228
Angel Juicers – alle modeller

Opsummerende: Du skal vælge en Horizontal slowjuicer, hvis du gerne vil kunne juice alle typer af frugt, grønt og urter uden problemer med tilstopning og med en høj udnyttelsesgrad.

Sana juicer by omegaHorizontale slowjuicere regnes generelt for en smule mere effektive i deres udnyttelse, hvilket er specielt relevant, hvis du eksempelvis vil lave hvedegræs juice eller vil juice krydderurter eller bladgrønt. Men generelt får du bare mere juice ud af den samme mængde råvarer med en horizontal maskine.
Samtidig kan du lave pesto, nøddesmør og babymos på de fleste Horizontale slowjuicere, idet der ofte medfølger et blændfilter, hvilket gør dem til mere alsidige maskiner end de tilsvarende vertikale udgaver.

Fordelen ved de opretstående Vertikale slowjuicere er til gengæld, at de fylder mindre på køkkenbordet.

Generelt er rengøringen af de horizontale slowjuicere en anelse nemmere end de vertikale, men det er ikke den store forskel. Begge typer består af 4-5 dele, som let skylles under rindende vand – det er kun selve filtersien, som lige skal renses godt med den medfølgende børste, så der ikke sidder fiberrester og tørrer ind. Brug aldrig opvaskemaskine.

Har du besluttet dig for en Vertikal (opretstående) Slowjuicer ?

Hvis du har valgt, at en Vertikal Slowjuicer er det rigtige for dig, så skal du til at vælge en producent og en model. Her har du et overblik over mulighederne i øjeblikket:

Producent Fremstillet i: Garanti Modeller
Hurom Korea 6 år motor/2 på dele HU-100
HU-400
HU-500
HU-600 – Udgået
HU-600e – Udgået
HU-700
HU-702, 2nd Gen.HF2, 2nd Gen.
Omega Juicers Korea/USA 6 år motor/2 på dele VRT352F
VRT402HDS
VSJ843RS, 2nd Gen.
Greenis Kina 10 år motor/2 på dele  F9008
Kuvings Korea 2 år motor/2 på dele Silent Juicer
Whole Slow Juicer

Generelt er det vores oplevelse, at juicerne fremstillet i Korea (Hurom/Omega Juicers) er af bedre kvalitet og mere gedigne end maskinerne fra Kina (Greenis) og typisk bliver bakket op af en bedre produktgaranti, dog lige med undtagelse af Greenis, som giver hele 10 års garanti på motoren, og Kuvings som fedter med bare to år.

Hurom-HU-700 The BossTeknisk er alle de Vertikale Slowjuicere bygget op på samme måde og består af præcis de samme dele. Så valget vil ofte gå på udseende og pris. I den forbindelse er det væsentligt at nævne, at Hurom med deres model HU-702, 2nd Generation lancerer en helt ny opbygning af kværnen, som eliminerer de udfordringer, som de øvrige modeller har med de lange fibre. Nu er Omega og Sana Juicer også på banen med deres 2nd Generations udgaver; Omega VSJ843RS og Sana Juicer 808, som begge er identiske med Hurom HU-702 blot uden pulp-control funktionen.

Ellers er den eneste reelle forskel på de forskellige producenter/modeller at nogle modeller er udstyret med en prop til midlertidigt at lukke for udløbet og nogle har kabinet i rustfrit stål hvor andre er fremstillet i plast. Visse modeller leveres med både en fin filtersi og en grov-, med større huller, som er mere velegnet til bløde frugter.

Hovedparten af maskinerne er fremstillet af BPA fri plast, læs mere under de enkelte produktbeskrivelser.

Skal det være en Horizontal Slowjuicer ?

Hvis du vil helgardere og sikre dig, at du kan juice alle typer af frugt, urter og grønt, så skal du vælge en Horizontal Slowjuicer:

Producent Fremstillet i: Garanti Modeller
Omega Juicers Korea/USA 6 år på motor/2 på dele 8224
8226

J8227/J8228
Sana Juicers Korea  10 år motor/5 på dele 606
707
Angel Juicers Korea  5 år motor/2 på dele 5500
7500
8500S

Det skal nævnes, at vi i denne oversigt bevidst har set bort fra maskiner af mærket Wilfa, som vi ikke mener lever op til niveauet for de øvrige Horizontale Slowjuicere på markedet.

Med dette indlæg håber vi at have kastet en anelse mere lys over mulighederne i valg af Slowjuicer, men vi kan opfordre dig til at klikke lidt mere rundt her på bloggen, hvor du finder masser af relevant information omkring Slowjuicere generelt og brugen af dem.

 

Skriv et svar