Greenis Saftpresser Slowjuicer

Greenis saftpresser eller slowjuicer er helt ny i Europa, og kommer nu også til Danmark. Der er tale om en slowjuicer, som på mange måder minder om den mere kendte Hurom Slowjuicer, som er blevet voldsomt populær i Danmark det sidste års tid.

Greenis Europe

Greenis Slowjuicenren bliver fremstillet af den kinesiske køkkenudstyrs producent Ningbo Fornidoo Electric Technology Co., som er blandt Kinas 500 største virksomheder med mere end 3.000 ansatte og egen produktudvikling.

Det er ikke helt tilfældigt, at Greenis saftpresseren ligner en Hurom slowjuicer, for faktisk er en stor del af de vitale komponenter identiske med dem Hurom anvender. Den store forskel er, at Greenis saftpresseren som nævnt er produceret i Kina, hvor Hurom og de fleste andre kendte mærker indenfor slowjuicere kommer fra Korea, som har en lang historie med produktion af juicere og saftpressere i meget høj kvalitet.

Greenis-saftpresserDet interessante ved Greenis er imidlertid, at den præsenteres til nogle ganske attraktive priser, og da den minder meget om Hurom slowjuiceren og langt hen ad vejen består af de samme komponenter, så kan den vise sig at være en interessant konkurrent til netop Hurom, Omega eller Kuvings, som vi kender herhjemme.

Der er efterhånden en del producenter, der har taget slowjuicing teknologien til sig, om meget tyder på, at de anvender de samme underleverandører af eksempelvis motor, filtersier, kander og den vitale kværn-snegl, som er fremstillet af det ekstremt hårde materiale GE Ultem.

Da de helt centrale dele som motor, filtersi og kværn-snegl er identiske i mange af slowjuicerne, så er det naturligvis nærliggende at spekulere i, hvad forskellen egentlig er på de enkelte maskiner. Så spørgsmålet er i virkeligheden, hvordan er samlekvaliteten og den generelle oplevelse af de forskellige maskiner – og hvordan er den garanti-mæssige opbakning.

Greenis tilbehørHos DomoTech.dk har vi haft lejlighed til at teste en Greenis saftpresser, som ved første øjekast fuldstændig ligner en Hurom slowjuicer – Man kan være fræk at sige, at Greenis er en kinesisk kopi. Men da Greenis anvender sig af samme komponent leverandører, så er det vel næppe fair at tale om kopi-produkt.

Vores førstehåndsindtryk af Greenis saftpresseren er, at den rent kvalitetsmæssigt er fuldt på højde med Hurom. Der er dog visse af de små plastic-pakninger og andre smådele, som ikke virker helt så gedigne, som vi kender det fra Hurom og Omega Juicers.


Man skal være en anelse tålmodig, når man samler bowle og toppen, da præcisionen i disse dele heller ikke er helt på højde med Hurom og Omega Juicers. Det er dog detaljer i det store billede, og Greenis virker til at være en ganske interessant konkurrent til de to kendte brands og matcher ihvertfald den anden ‘kineser’ Kuvings perfekt.

Greenis saftpresser leveres med to filtersier – både en ‘fin’ og en ‘grov’, og så har den en blank filtersi med, som bruges til fremstilling af sorbetis og babymos. Der følger også en tofu-boks (!) med juiceren.

I vores brugertest af Greenis saftpresseren kunne vi ikke konstatere nogen forskel i udbytte eller kvalitet i forhold til, hvad vi kender fra Hurom og Omega.

DomoTech.dk er blevet autoriseret dansk importør af Greenis, og præsenterer maskinen i fire forskellige farver; sølvgrå, sort, metalrød og en speciel metalbrun. Prismæssigt ligger vi lige i underkanten af kr. 2.500,-, hvilket betyder, at Greenis godt kan vise sig, at være en potentiel storsælger på det stigende marked for Slowjuicere.

Greenis anvender som nævnt præcis samme motor, filtersi og snegl som både Hurom og Omega Juicers – Men det er interessant at notere sig, at Greenis giver hele 10 års garanti på motoren, hvor Hurom og Omega Juicers ‘kun’ har hhv. 5- og 6 år, mens Kuvings fedter med garantien og kun bakker deres produkter op med sølle 2 års garanti.

Er du blevet nysgerrig på den nye Greenis saftpresser, så smut en tur forbi butikken DomoTech.dk.

 

Skriv et svar