Hvad er forskellen på Hurom og Omega juicere ?

På vores webshop DomoTech.dk sælger vi både slowjuicere fra Hurom og Omega. Det betyder, at vi ganske ofte får spørgsmålet: Hvad er forskellen på Hurom og Omega slowjuicere ?

Hurom_Omega_logo

Sålænge vi holder os til de opretstående modeller – de såkaldte vertikale juicere, så er svaret egentlig ret enkelt … Der er ikke nogen forskel !

Det er naturligvis ikke hele sandheden, for selvfølgelig er der forskelle, grundlæggende er de to produkter dog næsten identiske. Men her får du et bud på forskelle og ligheder mellem de to mærker.

Ligheder mellem Hurom og Omega juicers: 

 • Hurom og Omega bliver bygget på samme fabrik i Korea
 • Med undtagelse af Hurom HU-600e og så den netop lancerede Hurom HU-700, 2nd Generation, så sidder der præcis den samme motor i alle Hurom og Omega vertikale juicere
 • Selve kværnsystemet, som grundlæggende består af en snegl i materialet GE Ultem, en filtersi og en roterende ramme med silikone blade, er fuldstændig identiske, igen med undtagelse af Hurom HU-700, 2nd Generation, som kommer med et fuldstændigt nyudviklet kværnsystem.

  Forskelle på Hurom og Omega juicers:

 • Produktgarantien er typisk bedre på Omegas saftpressere, sammenlignet med Hurom. Hurom tilbyder typisk 5 års garanti på motor og 3 år på øvrige dele, hvor Omega til sammenligning tilbyder 6 års garanti på motor og de samme 3 år på øvrige dele.
 • Hurom lancerede med model Hurom HU-500 den fine lille juice-prop, som har flere anvendelser, dels kan du bruge den som dryp-stop, når du fjerner kanden men mere interessant er muligheden for at lukke midlertidigt for udløbet mens du juicer, dette betyder at juicen kører længere rundt i kværnen og angiveligt bliver mere homogen og smagfuld.
  Endelig kan proppen med fordel bruges, i forbindelse med rengøring af maskinen efter brug. Start maskinen, luk proppen og hæld et glas vand i. Lad det køre et minuts tid, så er filtersien næsten ren og det efterfølgende arbejde med rengøringsbørsten er meget nemmere.
  Hurom valgte som nævnt at lancere juice-proppen med model HU-500, mens Omega først har den fra Omega VRT402 udgaven.
 • De seneste modeller fra Hurom, dvs. HU-600, HU-600e og HU-700 er udstyret med en større bowle end de tidligere modeller fra både Hurom og Omega. Denne bowle indeholder 500 ml. mod 350 ml. i de øvrige modeller, hvilket har betydning for hvor meget juice, der kan køre rundt i bowlen med juice-proppen lukket.
 • Hvis man gerne vil have en juicer med kabinet i rustfri stål, så er det en Hurom HU-600 eller HU-600e, man skal gå efter.
  Omega laver ’kun’ juicere i plastkabinet, hvilket til gengæld er nemmere at holde rent.

Skal man så vælge Hurom eller Omega ?

Omega VRT402HDS JuicerBortset lige fra den udvidede garanti på Omega maskinerne, så er det i virkeligheden lige meget, om man vælger det ene eller det andet, da maskinerne er så godt som identiske.

Personligt synes jeg dog, at Omega juicerne fremstår en anelse mere lækre i detalje-forarbejdningen og har et mere eksklusivt udtryk, men det er virkeligt småting, der skiller disse fantastiske saftpressere fra hinanden.

 

I denne sammenhæng er det relevant lige at understrege, at denne artikel udelukkende fokuserer på de vertikale juicere – altså de opretstående. Omega Juicers laver nogle super lækre horizontale juicere, eksempelvis Omega 8224, Omega 8226 eller den helt nye Sana Juicer, som sætter en helt ny standard i kategorien. Hvis jeg nu alligevel fik forvirret dig på et højere plan, så tag lige at læs artiklen ‘Valg af Juicer‘ her på bloggen.

Klik på følgende link for at se det komplette udvalg af Hurom Slowjuicere og Omega Slowjuciere på vores webshop DomoTech.dk.

 

 

Skriv et svar