Den bedste Saftpresser

Den bedste saftpresser er ikke en Centrifugal saftpresser men en Slow Juicer.

Slowjuicers udmærker sig ved, at de arbejder med meget få omdrejninger i forhold til centrifugal saftpressere, typisk bare omkring 80 i minuttet, hvor de fleste centrifugal saftpresser arbejder med 12-14.000 omdrejninger.
Det betyder, at der ikke udvikles skum under processen og de næringsmæssige værdier er væsentlig bedre, idet processen er mere skånsom.
Da der ikke sker samme iltning af juicen som ved centrifugal processen, så juicen er meget mere ensartet og kan tåle at stå i køleskab op til 48 timer.

En Slowjuicer arbejder med en slags valse eller snegl udformet som en spiral, som kværner fibrene i frugt og grøntsager. Denne skånsomme bearbejdning betyder, at der bevares mange flere fibre, enzymer, vitaminer og mineraler i den færdige juice. Frugten og grøntsagerne udnyttes også væsentlig bedre end i en centrifugal juicer, hvilket resulterer i op til 20% mere juice og en pulp, som er meget mere tør.

Slowjuicers kan presse stort set alle frugter og grøntsager, men er også velegnet til urter, salat og hvedegræs.

Blandt de bedste juicere kan nævnes følgende modeller, klik for at læse mere:

Priserne starter ved omkring kr. 2.700,- . Det er svært at finde disse maskiner i almindelige butikker i Danmark, men der er enkelte danske webshops, hvor du kan finde en godt udvalg.

 

Skriv et svar